Adatközponti kábelezési rendszerek

Gigalight GIGA Connect MPO/MTP kábelezési megoldások

Az MPO (Multi-Fiber Push On)  és MTP (Multi-Fiber Pull Off) kábelezési megoldások egyszerű, könnyen kezelhető választ adnak a nagysűrűségű adatközponti kábelezések problémáira.

A technológia egyetlen régi SC típusú csatlakozónak megfelelő méretű interfészen számos akár 8-12-24 vagy akár funkciótól függően 144 optikaiszál csatlakozást biztosít. Ezzel megtöbbszörözik a rendelkezésre álló kapacitásokat.


Ennek köszönhetően egy MPO infrastruktúra előnyei:

  • egységnyi helyen növelik a rendelkezésreálló hálózati kapacitásokat a hagyományos kábelezési rendszerekkel szemben és/vagy
  • helyet takarítanak meg
  • jobb minőségű optikai kábelek kedvezőbb csillapítási értékek
  • könnyebb átláthatóbb kábel menedzsment
  • egyszerű (Plug&Play) telepítés és kezelés
   • mivel minden kábel terminált ezért leegyszerűsíti a szerelést és időt spórol meg
   • standardizált panelek és kazetták szintén a telepítési nehézségektől kímélnek meg
  • Könnyen bővíthető a rendszer az előbbi jellemzők miatt
  • lehető teszik a nagy sebességű optikai interfészek használatát >10G

  Megkerülhetetlenné vált az MPO kábelezési eljárás olyan optikai interfészek esetén ahol nagy sebességű adatátvitelt kell megvalósítani. 10 és 25 Gbit kommunikációra még alkalamas a szálpár viszont egy 40 Gbit-es csatlakozás pl. már 8 optikai szálat igényel míg egy 100 Gbites csatalakozás már 20 szálat. Persze a technológia folyamatosan fejlődik ma már vannak olyan 100/200 Gbit-es modulok amelyek számára szintén elegendő 8 optikai szál. De jól látható hogy 25Gbitnél nagyobb sebességek esetén a szálpáras kommunikációt már túl nőjük adatközponti környezetben.

   

 • MPO patch Kábelek

  Ezek a kábelek mindkét végükön MPO/MTP csatlakozóval vannak ellátva. 12-24 szálat biztosítanak.
  Fő alkalmazási területük direkt kapcsolat biztosítása optikai interfészek között.

 • Trunk kábelek

  Ezek a kábelek is mindkét végükön MPO/MTP csatlakozóval szereletek viszont adott esetben többel is mivel akár 36-144 optikai szálat tartalmaznak. Gerinc kapcsolatok kialakítására használják MPO kábelezési infrastruktúrában.

 • Brake-out kábelek
  Ezeknek a kábeleknek a feladata, hogy LC csatlakozást biztosítsanak a kisebb 10/25G sebességű interfészek számára. Ezért egyik oldalon MPO csatlakozóval vannak ellátva a másik oldalon szálszámtól függően 8-12-24 LC csatlakozóra vannak kifejtve.

  40G-10G Brake-out kábelek MPO csatlakozó 4x LC duplex csatlakozóra kifejtve

  100G-10G Brake-out kábelek az MPO csatlakozó 10x LC duplex csatlakozóra van kifejtve

 • Rack chassis és kazetták

  A rendszer standard 19” rack-be szerelhető chassis-okat biztosít.

  A normál változat 1,3 és 4U magasságban érhető el.
  Ezekbe helyezhetők el a kazetták 3-14 db a rendelkezésre álló helynek megfelelően. A kazetták a hátlapon a rendszer felé 1,2 MPO csatlakozást biztosítanak az előlapon pedig 12-24 LC vagy SC típusú csatlakozóval. Ezzel 1U helyen akár 96 míg 4 U helyen 336 LC csatlakozót tudunk biztosítani.

  A HD változat 1U magas.
  A kazetták hátlapon szintén 1-2 MPO csatlakozással rendelkeznek. Az előlapi csatlakozás lehet szintén MPO vagy akár 12 LC csatlakozó amely így 144 LC csatlakozást biztosít.

 • Természetesen a bemutatott megoldások az általunk forgalmazott Gigalight MPO rendszerének legjellemzőbb megoldásait tudta csak bemutatni a web oldal rövid ismertetőnek szánt keretin belül.

  Ezen felül léteznek még speciális megoldások ami a rendszer funkcionalitásait egészítik ki mint pl.: MPO loopback kábelek, jumperek stb..

  A bemutatott MPO kábelek pedig egyedi igény szerint más csatlakozó kombinációban, csiszolással ,színben és tetszőleges hosszakkal is rendelhetők a minimális rendelés feltételek kielégítés esetén. Ezekkel kapcsolatban a rendelkezésre álló lehetőségekről és rendelési feltételekről kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken.

  A Gigalight modul megoldásaiból már több mint 150.000 példány került használatba Magyarorszag legnagyobb telekommunikációs cégeinél. Bízunk benne, hogy kábelezési megoldásai is megérdemelten bizonyítani fognak.

  Garancia: A Gigalight MPO termékei 2 év gyártói garanciával rendelkeznek

Szolgáltatásaink:

Vonatkozó Információk: