1033 Budapest, Szentendrei út 89-95, 3. épület, 34-1 szám (2. emelet) | Tel: +36 1 8000 080 | info@sinusnet.net

Welcome in Xi’an – Raisecom újdonságok

2019-ben is ellátogattunk a Raisecom partner találkozójára, amely idén Xi’an városában került megrendezésre. A gyártó választása nem azért esett erre a városra, mert itt található a legrégebbi városfallal körbevett óváros, vagy épp az agyaghadsereg, hanem a Raisecom legújabb R&D irodája az itteni Hi-tech centerben nyílt meg, ahol többek között az SDN (Software Defined Networking), illetve ITN (RAX és MPLS széria) fejlesztése zajlik

A négy napos találkozón többek között hallhattunk a frissen kiadott termékekről, illetve a fejlesztési irányokról. Az itthon talán legnagyobb érdeklődésre számot tartó újdonság a népszerű ISCOM5508GP GPON OLT kültéri kivitelű verziója (ISCOM5508Q-GP), amely az RF overlay technológiát kedvelő szolgáltatók örömére beépített EDFA erősítővel is rendelhető.

Legnagyobb előnye, hogy ipari kialakításának köszönhetően (IP67, -20°C – +65°C) nem szükséges külön szerverszobát kialakítani számára, akár egy oszlopra felszerelhető és így kisebb városok/falvak optikai ellátása sem okozhat többé fejfájást a tervezések során. Az OLT uplink-je 4x1GE és 2x10GE, illetve PON interfészek közül rendelhető 4 vagy 8 kimenettel is, így 1024 ügyfél kiszolgálására is alkalmas, akár CATV szolgáltatással is.

Szintén a GPON újdonságokhoz kapcsolódik a közkedvelt kompakt GPON OLT (ISCOM5508GP) sasszéba kifejlesztett EDFA kiegészítő kártya. Az új bővítőmodul segítségével az OLT all-in-one (GPON+CATV) központi eszközzé alakítható, így nem szükséges külön multiport EDFA berendezést telepíteni a CATV szolgáltatásokhoz..

Az idei év talán legnagyobb újdonsága a hangolható rövid hatótávolságú (20km) 1G SFP / 10G SFP+ intelligens DWDM modulok bemutatója volt. A Raisecom által kifejlesztett megoldás egyik különlegessége, hogy egyszálas technológiát alkalmaz (hangolható BiDi DWDM).

Míg hagyományos DWDM modulok esetén 40 csatornás összeköttetésen 1 optikai szálon csak 20 aktív kapcsolatot lehet átvinni, addig a Raisecom megoldásával 40 csatornán, 40 kapcsolat is kiépíthető 1 optikai szálon. A technológia további érdekessége, hogy intelligens hullámhossz váltásának köszönhetően elég a központban átprogramozni a kiválasztott modul működési hullámhosszát, a távoli oldal automatikusan átáll a kiválasztott csatornára.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is:

Kapcsolat

Kapcsolat-
tartók

Kapcsolódó cikkeink: