Raisecom PSBD Konferencia 2016

Az idei év elején ellátogattunk Pekingbe a Raisecom konferenciájára, ahol számos újdonságot és sikertörténetet halottunk a világ minden tájáról. A konferencia öt napig tartott, elég zsúfolt ütemezésben, hiszen reggel 9-től délután 17 óráig tartottak az előadások. Talán az utazás lepett meg minket a legjobban, első reggel egy kb 6-7 km-es szakaszt 1-1,5 óra alatt tettünk meg.

raisecom_utazas

Az előadásokban számos olyan területről hallhattunk információkat, amelyek itthon is érdekesek lehetnek. A SZIP projekt kapcsán a számunkra legérdekesebb témakör egyértelműen az xPON (GePON és GPON) termékcsalád megújulása. Szó esett továbbá MPLS és multi-platform eszközökről, WDM megoldásokról, Ethernet és Ethernet eszközcsalád bővüléséről, és nem beszélve az ipari eszközök fejlődéséről. Természetesen az egyes témakörökről későbbi cikkeinkben részletesen beszámolunk.

raisecom 2

A bemutatók mellett részt vehettünk workshop-okon, ahol megismerhettük az Nview „Zero touch”-nak elnevezett provisiong szolgáltatását MPLS alapú eszközökön, illetve megnézhettük a jól ismert ISCOM2900 széria fölé tervezett Layer3-as stackelhető aggregátorát is.

Az előadások után minden este elmentünk valamilyen híres kínai étterembe, ahol annyiban gondoltak ránk, hogy élő állatott (vagy rovarokat) nem kellett fogyasztanunk, de megízlelhettük az igazi pekingi kacsát, és számos számunkra teljesen ismeretlen finomságokat. Azt azért megtudtuk, hogy az itteni kínai ételek nagyon távol állnak a kinti íz világtól.

raisecom 3

A kemény munka mellett több városnézős programot is szerveztek nekünk, így ellátogathattunk a Nagy falhoz, a Nyári palotába, a Tiltott városba és a Silk street-re.

raisecom peking

Összegezve az élményeket, számunkra nagyon hasznos információkat hallottunk, és alig várjuk, hogy megoszthassuk és bemutathassuk az újdonságokat.


Szolgáltatásaink: