Raisecom GEPON Esettanulmány: Bóly város optikai hálózata

A nyár folyamán meglátogattuk a baranyai Bólyban található, hosszú évek óta működő városi optikai hálózat üzemeltetőjét, a Zetron Kft.-t, hogy adják át nekünk tapasztalataikat a Raisecom GEPON rendszerével kapcsolatban, ami most különösen érdekes lehet azoknak, akik indulni fognak a SZIP-es tenderen. A hálózat különlegessége, hogy a város tulajdonában van, amelynek vezetése ezen keresztül számos szolgáltatást biztosít a kisváros lakóinak és a helyi vállalkozásoknak – közvetlen optikai szálon.

  • alt
  • alt

Közel 100 IPTV csatorna és legalább 20Mbps sávszélesség áll a lakosság rendelkezésére, de a cégek felé akár gigabaites sávszélességet is biztosítanak. A hálózat igen korán kiépült, és először egy pont-pont rendszeren alapult, amit fokozatosan kezdtek el leváltani a Raisecom GEPON megoldására, mivel ez sokkal magasabb sávszélességet (1 gigabit) biztosít sokkal versenyképesebb áron. A cégünk által biztosított terméktámogatásnak, valamint az eszközök megbízhatóságának köszönhetően mind az IPTV, mind az adatszolgáltatás megvalósítása problémamentesen működik, sőt új funkcióknak is eleget tud tenni a rendszer: ez szolgálja ki a városi rendszámellenőrző és térfigyelő rendszert, valamint az alternatív energiaforrásként használt termálkutak vezérlését. A város lakói ingyenesen telefonálhatnak egymás közt, és további szolgáltatásokat is terveznek bevezetni.

A videót először a 2. Sinus-Networks Partnernapon mutattuk be, több a SZIP projekthez erősen kötődő esettanulmány társaságában. Olvasd el az eseményről szóló bejegyzésünket, nézd meg videónkat, a részletekért pedig fordulj kollégánkhoz!


Szolgáltatásaink: