Fesztivál WiFi: ALTAI Super WiFi a Fishing on Orfűn

A vezeték nélküli adatátvitel legnagyobb rémálma, ha viszonylag kis helyen nagy mennyiségű felhasználó csatlakozik a hálózathoz. Elsősorban konferenciákon és rendezvényeken találkozhatunk ilyen jelenséggel, de a legnagyobb kihívást a fesztiválok jelentik.

Főleg azok a fesztiválok, ahol a 3G/4G lefedettség nem az igazi, és a fesztiválozók közül sokan a helyszínen is alszanak. Ilyen alkalom volt az idei Fishing on Orfű, ahol a Last-Mile Kft. munkatársaival szorosan együttműködve biztosítottunk ideiglenes WiFi-szolgáltatást, természetesen az ALTAI Super WiFi eszközeivel.

konfigurálás

Konfigurálás

A helyszínen az ALTAI kicsi (C1), közepes (A2) és nagy (A8) eszközeit is bevetettük annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb ügyfélszámot tudjuk kiszolgálni. A korábbi teszteknek megfelelő eredményt kaptunk itt is, hiszen a C1-es verziók 50-60, az A2-esek 100-120 az A8 pedig 100-150 felhasználót szolgáltak ki egy időben.

Altai A8n felszerelése

Altai A8n felszerelése

A rossz időjárás ellenére is megfelelő szolgáltatást tudtunk nyújtani, amivel a szervezők is elégedettek voltak. Érdekes adat, hogy a rendelkezésre álló 100 Megabites bérelt vonal 30-40%-a volt csupán kihasználva (!), ami megint csak egybevág a korábbi tapasztalatokkal, miszerint a felhasználók főleg a közösségi hálózatokat és képmegosztó alkalmazásokat használták.

A2ein-ek szektor antennával

A2ein-ek szektor antennával

Mivel nagy igény mutatkozik az ideiglenes WiFi-szolgáltatásra, cégünk úgy döntött, hogy elkezd az ALTAI eszközök bérbeadásával és az ideiglenes hálózatok beállításával/felügyeletével foglalkozni, szóval, ha ilyen jellegű igényed támadna, fordulj hozzánk bizalommal az info@sinusnet.hu email címen!

Ezúton köszönjük meg a Last-Mile Kft. munkáját és a Tarr Kft., valamint a Nicom Wireless Kft. támogatását a betáp sávszélességgel kapcsolatban!


Szolgáltatásaink: