Jobban, mint a nagyok – bérelt vonali szolgáltatás InfiNet Wireless eszközökkel a Kapulan Kft.-nél

A bérelt vonali szolgáltatás a legtöbb esetben száloptikás összeköttetést igényel. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor marad a licencelt mikrohullám, ami sok esetben nem jelent versenyképes megoldást, mivel viszonylag kevés magaslati pontról szükséges több ügyfél kiszolgálása, és véges mennyiségű antennát lehet csak telepíteni.

Az 5GHz-es spektrumban többen is kínálnak „üzleti” bérelt vonalakat, azonban ezek minősége többnyire a hasonlóan „üzleti” DSL esetleg kábeltévés szolgáltatásokkal mérhető csak össze. Mit tehet az ember, ha versenyképes áron szeretne megkérdőjelezhetetlen színvonalon szolgáltatni?

A Kapulan Távközlési Kft. szakemberei az InfiNet Wireless InfiMAN 2×2 rendszere mellett tették le a voksukat. A márkának már van előélete a cégnél: egy 33km-es szakaszon cseréltek le egy Motorola PTP 600-as eszközt InfiLink 2×2 Pro-ra, és az eredmény önmagáért beszélt: 280Mbps maximális kapacitással üzemel a vonal lassan két éve.

p1130804.JPG

Az InfiMAN rendszer kifejezetten üzleti szolgáltatásokra lett tervezve. A gyakorlatban bebizonyosodott, hogy az orosz mérnökök méltán vannak az élvonalban: zajos körülmények mellett, változó távolságon elhelyezkedő (1-2-4-8km) klienseket szolgál ki a soproni tévétoronyban telepített állomás úgy, hogy az ügyfelek a száloptikával összehasonlítható rendelkezésre állást kapnak, 25/25 illetve 50/50 Mbps bérelt vonali sávszélesség mellett.

A rendszer folyamatos bővítés alatt áll, és még igen sok elégedett ügyfelet fog kiszolgálni a három bázisállomás.

Ha többet szeretnél megtudni az üzemelő rendszerről vagy éppen a berendezésekről, akkor fordulj Povázsai László kollégánkhoz (lpovazsai@sinusnet.hu)!


Szolgáltatásaink: