1033 Budapest, Szentendrei út 89-95, 3. épület, 34-1 szám (2. emelet) | Tel: +36 1 8000 080 | info@sinusnet.net

De nehéz az iskolatáska – Altai Super Wifi tartós teszt a Városmajori Gimnáziumban

Az elmúlt időszakban meglehetősen sokat foglalkoztunk az Altai Super WiFi termékekkel, ami nem véletlen, hiszen a WiFi-szolgáltatás ma már szinte nélkülözhetetlen része lett az életünknek. Az eddigi esettanulmányaink a kültéri felhasználás területéről érkeztek, most azonban egy teljesen más világba kaptunk betekintést, mégpedig a Városmajori Gimnázium diákoktól hemzsegő hétköznapjaiba.

A teszthez az apropót egy valós probléma szolgáltatta: az iskola meglévő D-Link berendezései megmagyarázhatatlan módon viselkedtek már egy jó ideje, emiatt teljesen megbízhatatlanná vált a WiFi-hálózat, és nem bírták érdemben kiszolgálni azt a terhelést, amit a 250-400 felhasználó jelentett.

Nem teketóriáztunk sokat, megfogtunk néhány darabot a raktáron található C1n típusú belépő szintű eszközből, és egy nap alatt letelepítettük a gimnáziumban. Az iskola 12db AP-ja helyett csupán 9db AP-t telepítettünk, amelyek így is közel 100%-os lefedettséget produkáltak.

A teszt során arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire bírják majd az Altai eszközök a folyamatosan magas ügyfélszámot, illetve milyen lesz a felhasználási tapasztalat a diákok és tanáraik részéről. Szerencsére itt is jól jöttek az Altaira jellemző jó tulajdonságok (magas ügyfélszám, kontroller nélküli roaming, stb.), és az eszközök nagyszerűen vizsgáztak a tesztüzem során.


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is:

Kapcsolat

Kapcsolat-
tartók