Zene hallgatása WiFi AP-n? Lehetséges!

Az IgniteNet Spark és SunSpot WiFi AP-i illetve a Gateway AC1200 home gateway elsőre talán nem tűnnek ki a piac hasonló kategóriájú eszközei közül, ám ha közelebbről megnézzük milyen plusz tulajdonságokkal vagy funkciókkal bírnak, máris kivételes tudást képesek felmutatni. Ezekből most az audio streaming funkciót és annak beállítását mutatjuk be lépésről-lépésre.

Előfeltételek:
  • Rendelkeznünk kell a fent említett eszközök valamelyikével, illetve egy IgniteNet Cloud regisztrációval is (létezik ingyenes próbaváltozat, amellyel a felhő összes funkcióját ki lehet próbálni!)
  • Eszközünknek regisztálva kell lennie a felhőnkben, illetve a Cloud agentnek engedélyezve kell lennie az eszközben, továbbá „kilásson” az internet felé.
  • Rendelkeznünk kell egy USB – Audió jack átalakítóval, melyet könnyedén beszerezhetünk a világhálón adta lehetőségek egyikén.
  • Felhasználástól függően aktív hangszóró vagy fülhallgató is szükséges, amin a zene vagy hang kerül lejátszásra
Teendők a Felhőben:

Az Add-On menüben található számos kiegészítő szolgáltatás és funkció, amik között a Media Streaming az, amit aktiválnunk szükséges. Ezt Site-onként lehet aktiválni, és azon belül minden WiFi Access eszközre érvényes lesz (Spark, Sunspot, Gateway AC1200, SkyFire, Spark Wave 2 Mini, SunSpot Wave 2, Spark Wave 2, stb.).

A Felhőben ezek után a kiválasztott Site szintjére belépve, a Konfigurációnál megjelenik egy újabb menü: Media Streaming, amin belül lehet további beállításokat végezni igényeink szerint. Két alapvető szekció található itt, felül a lejátszandó műsorfolyamot lehet beállítani, alább pedig ezeket a műsorfolyamokat lehet ütemezni óra-perc szinten egy napon, a hét napjait ki lehet választani, illetve időtartamot is ki lehet jelölni. Az alapbeállítás a folyamatos lejátszás.

 

Eszköz szinten a struktúra ugyanaz, itt annyival több lehetőségünk van, hogy egy eszközön tudjuk sajátosan engedélyezni, letiltani vagy beidőzíteni a műsorszórást. Abban az esetben ha módosítást végzünk itt, a Felhő egyéni eszköz szintű beállításként fogja ezeket a változtatásokat kezelni. A lapok váltása előtt el kell mentenünk a módosításokat, erre a böngészőnk is felhívja a figyelmet ha elmulasztanánk.

 

Teendők a telepítés helyszínén:

A vezetéknélküli eszközünkbe csatlakoztassuk az USB-audió adaptert, az adapternek a hangkimenet jack csatlakozójába pedig a hangszrendszert amit használni kívánunk. Semmi egyéb fizikai tennivalónk nincs.

 

A felhasználási célok ezek tükrében elég sokrétűek lehetnek: háttérzene biztosítása köztereken (plázákban, parkolókban), közlemények bejátszása időközönként, ébresztő zene lejátszása központilag egy adott eszközön mely egy adott helyiségben van (pl. hotelszoba, lakosztály, táborhely), stb.


Kapcsolódó bejegyzések: