IgniteNet Metrolinq újdonságok – raktárról!

Egyre több partnerünk használja az IgniteNet Metrolinq 60GHz-es eszközcsaládot, köszönhetően a gyártó folyamatos szoftver és hardver frissítéseinek, amelyek segítségével egyre komolyabb teljesítményre képesek a berendezések. Új szállítmányunk beérkezése jó apropó az újdonságok és az általuk várható eredmények bemutatására.


Metrolinq finomhangolás

Metrolinq finomhangolás

Metrolinq finom beállító készlet

A 60GHz-es összeköttetések finomhangolása türelmet és kitartást igénylő feladat, köszönhetően a rendkívül keskeny nyaláb szélességnek. A Metrolinq mikrók legnagyobb hiányossága a kezdeti időszakban szállított egyszerű kivitelű szerelék volt, ami nem igazán tette lehetővé a megfelelő beállítások elvégzését. Az IgniteNet elég gyorsan orvosolta ezt a problémát és piacra dobta a megfizethető árú finom beállító készletet, amely az eszközcsalád mindegyik tagjával kompatibilis. Használata teljesen megegyezik a professzionális mikrohullámú eszközöknél megszokottakkal és végre lehetőségünk van 100%-os pontossággal összelőni a linket. A gyakorlatban ez hatalmas előnyt jelent, ezt az alábbi képernyőfelvételen jól illusztráljuk:

MetroLinq 60-19, 180m

MetroLinq 60-19, 180m

A képernyő felvételek egy 180m-es távolságon üzemelő MetroLinq 60-19-esen lettek készítve. A rövid távolság ellenére is 6(!)dB-t lehetett javítani a vételi szinten ami komoly tartalékot jelent.


MetroLinq™ 60-19

MetroLinq™ 60-19

MetroLinq™ 60-19

A Metrolinq család kisebbik tagjáról eddig még nem osztottunk meg információt veletek, pedig ez a kompakt eszköz ideális választás 500m alatti összeköttetések kialakításához. Ezeken a távolságokon – megfelelő irány beállítás mellett – minden további nélkül hozza azokat az eredményeket amiket a nagyobbik testvérnél mértünk, azonban az ára lényegesen kedvezőbb annál. Hamarosan megjelenő esettanulmányunkban részletesen beszámolunk az eszköz képességeiről.


Metrolinq PMP bázisállomás

Metrolinq PMP bázisállomás

MetroLinq™ PMP bázisállomás

A nyár során került bejelentésre a Metrolinq 60GHz-es multipont rendszere, amelynek megkezdtük a tesztelését. A rendszer bázisállomása 30 fokos antennával rendelkezik, kliensnek pedig a Metrolinq PTP változatait lehet – firmware csere után – alkalmazni. Részletes ismertetőt és eredményeket hamarosan közlünk majd veletek.


Kapcsolódó bejegyzések: