PacketLight

“Csúcstechnika 1U helyen” – talán így  jellemezhetők a legjobban a PacketLight Networks OTN és xWDM termékei. Az izraeli gyártó a RAD csoport tagjaként jelentős fejlesztői és gyártói bázissal rendelkezik. Megoldások széles skáláját kínálja az ügyfél számára rendelkezésre álló optikai infrastruktúra minél hatékonyabb kihasználásához.

A technológia lehetőségeit kihasználva 1G-10G-40G-100G-200G-400G-800G….4,8T kapacitású adatkapcsolatokat alakíthatunk ki országos távolságokat áthidalva protkoll függetlenül.

A Packetlight nagy hangsúlyt fektet az adatbiztonságra, termékeivel Full-Bandwidth L1 titkosítást végezhetünk, amely kiegészül fizkiai réteg beli védelemmel pl.: Fiber tapping.

Az optikai transzport piacon egyedülálló módon minden termékük 1 rack egység (1RU) méretű, ami az adott WDM alkalmazáshoz szükséges minden komponenst magába foglal: transzpondereket, szűrőket, erősítőket, diszperzió kompenzációt. Ez segíti a technológia telekommunikációs/ szolgáltatóti hálózatokból történő migrálását a nagyvállalati világba. 

  • Alkalmazott technológiák

    A PacketLight modellválasztékát az egyszerű üzemeltetést és a költséghatékonyságot szem előtt tartva fejlesztette ki. Ennek alapján megkülönböztetünk transzponder alapú (amikor egy adatfolyamot egy hullámhosszhoz rendelünk hozzá) és muxponder alapú (amikor több alacsonyabb sebességű adatfolyamot egy nagyobb sebességű interfészen egyetlen hullámhosszhoz rendelünk) rendszereket. Az eszközök mind CWDM mind DWDM, illetve akár vegyes összeköttetések kialakítására is használhatók. A leggyakrabban előforduló pont-pont, lineáris add-drop és gyűrű topológiák mellett az OTN muxponderek és ROADM termékek segítségével komplex optikai hálózatok is kialakíthatók. 400G koherens interfész segítségével akár 2500km-es optikai összeköttetés is megvalósítható.

  • Protokoll transzparens

    A PacketLight élen jár abban, hogy az új technológiák a lehető leghamarabb bekerüljenek a termékeikbe ezért a támogatott protokollokról érdemes mindig frissen tájékozódni. A leggyakrabban használt protokollok:
    Ethernet: 1G/10G/40G/100G
    Fiber Channel: 1/2/4/8/10/16G FC/32G FC
    SDH: STM-1/4/16/64
    Video: SDI, HD-SDI, DVB/ASI, CPRI: 614.4Mbit/s, 1228.8 Mbit/s, 2457.6 Mbit/s, 3072.0 Mbit/s, 9830.4 Mbit/s
    OTN: OTU1/OTU2/OTU3/OTU4/OTUC2/OTUC4

  • Adattitkosítás

    Az adattitkosítás a Packetlight eszközeivel lehetővé teszi, hogy a teljes adatcsatornát titkosítsuk a végberendezések helyett vagy éppen azt kiegészítve. 

    Egyes modellek vonali sebességű Layer-1 hardver titkosítással rendelkeznek. Ezeknél a modelleknél a titkosítás licenc formájában működik, azaz utólag is bekapcsolható így csak akkor kell érte fizetni, ha szükség van rá. A PacketLight eszközökön történő titkosítás legfőbb előnyei a rendkívül alacsony késleltetés (10GE esetén kevesebb mint 12us), a széles protokoll támogatás (Fiber Channel 32G-ig, Ethernet 100G-ig) és a költséghatékonyság, mivel nem kell minden egyes végberendezésen megfizetni a titkosítás árát.

    A Packetlight által nyújtott titkosítás FIPS-142 és Common Criteria EAL2 hitelesítéssel rendelkezik és megfelel a CNSA Top Secret Suite B 2015 követelményeinek.

  • Menedzsment

    Minden PacketLight modell egyszerűen kezelhető, teljeskörű konfigurálhatóságot biztosító beépített web interfésszel rendelkezik, amely üzembe helyezésre, eszközfelügyeletre és hibaelhárításra egyaránt használható. A parancssoros konfigurálást előnyben részesítő felhasználóknak ez a lehetőség is rendelkezésre áll akár helyi (soros interfészen keresztüli) akár távoli (Telnet vagy SSH csatlakozáson keresztüli) eléréssel. Nagyobb rendszereknél érdemes a gyártó saját, SNMP alapú LightWatch platformját alkalmazni, illetve a rendelkezésre álló MIB fájlok segítségével más gyártó SNMP felügyeleti rendszere alá is beintegrálhatóak az eszközök.

  • Ajánlott felhasználási terület

    A PacketLight termékeket és megoldásokat egyszerű kezelhetőségük, titkosítási képességük és költséghatékony ajánljuk banki, adatközponti és vállalati alkalmazásokhoz, valamint szolgáltatói hálózatok optikai infrastruktúrájának optimalizálásához egyaránt.

Gyártó Honlapja