PacketLight

“Csúcstechnika a pizzaboxban” – talán így jellemezhetők a legjobban a PacketLight Networks aktív CWDM és DWDM termékei. Az izraeli gyártó RAD csoport tagjaként igen komoly fejlesztői és gyártói bázissal rendelkezik és WDM megoldások széles skáláját kínálja optikai infrastruktúra minél hatékonyabb kihasználásához. Az optikai transzport piacon egyedülálló módon minden termékük 1 rack egység (1RU) méretű, ami az adott WDM alkalmazáshoz szükséges minden komponenst magába foglal: transzpondereket, szűrőket, erősítőket, diszperzió kompenzációt. A kompakt méretek miatt nem kell lemondani a bővíthetőségről sem, a virtuális multi-sasszé technológia segítségével akár 96 csatornás DWDM összeköttetéseket is megvalósíthatunk.

A berendezések mindegyike szolgáltatói rendszerekben megszokott módon, előlapon hozzáférhető moduláris tápegységekkel és interfészekkel rendelkezik. A termékek 2M és 100G között minden, a gyakorlatban alkalmazott protokollt támogatnak, ideértve a Fiber Channel, Ethernet, PDH/SDH, OTN és más protokollok különböző variánsait.

 • alt
 • alt
 • Alkalmazott technológiák
  A PacketLight modellválasztékát az egyszerű üzemeltetést és a költséghatékonyságot szem előtt tartva fejlesztette ki. Ennek alapján megkülönböztetünk transzponder alapú (amikor egy adatfolyamot egy hullámhosszhoz rendelünk hozzá) és muxponder alapú (amikor több alacsonyabb sebességű adatfolyamot egy nagyobb sebességű interfészen egyetlen hullámhosszhoz rendelünk) rendszereket. Az eszközök mind CWDM mind DWDM, illetve akár vegyes összeköttetések kialakítására is használhatók. A leggyakrabban előforduló pont-pont, lineáris add-drop és gyűrű topológiák mellett az OTN muxponderek és ROADM termékek segítségével komplex optikai hálózatok is kialakíthatók. A 100G koherens interfész segítségével akár 2500km-es optikai összeköttetés is megvalósítható.
 • Támogatott protokollok
  A PacketLight élen jár abban, hogy az új technológiák a lehető leghamarabb bekerüljenek a termékeikbe ezért a támogatott protokollokról érdemes mindig frissen tájékozódni. A leggyakrabban használt protokollok:
  Ethernet: 1G/10G/40G/100G
  Fiber Channel: 1/2/4/8/10/16G FC
  SDH: STM-1/4/16/64
  Video: SDI, HD-SDI, DVB/ASI, CPRI: 614.4Mbit/s, 1228.8 Mbit/s, 2457.6 Mbit/s, 3072.0 Mbit/s, 9830.4 Mbit/s
  OTN: OTU1/OTU2/OTU3/OTU4
 • Adattitkosítás
  Egyes PacketLight modellek vonali sebességű Layer-1 hardver titkosítással rendelkeznek. Ezeknél a modelleknél a titkosítás licenc formájában működik, azaz utólag is bekapcsolható így csak akkor kell érte fizetni, ha szükség van rá. A PacketLight eszközökön történő titkosítás legfőbb előnyei a rendkívül alacsony késleltetés (10GE esetén kevesebb mint 12us), a széles protokoll támogatás (Fiber Channel 16G-ig, Ethernet 100G-ig) és a költséghatékonyság, mivel nem kell minden egyes végberendezésen megfizetni a titkosítás árát.
 • Menedzsment
  Minden PacketLight modell egyszerűen kezelhető, teljeskörű konfigurálhatóságot biztosító beépített web interfésszel rendelkezik, amely üzembe helyezésre, eszközfelügyeletre és hibaelhárításra egyaránt használható. A parancssoros konfigurálást előnyben részesítő felhasználóknak ez a lehetőség is rendelkezésre áll akár helyi (soros interfészen keresztüli) akár távoli (Telnet vagy SSH csatlakozáson keresztüli) eléréssel. Nagyobb rendszereknél érdemes a gyártó saját, SNMP alapú LightWatch platformját alkalmazni, illetve a rendelkezésre álló MIB fájlok segítségével más gyártó SNMP felügyeleti rendszere alá is beintegrálhatóak az eszközök.
 • Ajánlott felhasználási terület
  A PacketLight termékeket és megoldásokat egyszerű kezelhetőségük, titkosítási képességük és költséghatékony ajánljuk banki, adatközponti és vállalati alkalmazásokhoz valamint szolgáltatói hálózatok optikai infrastruktúrájának optimalizálásához egyaránt.

Gyártó Honlapja