Gigalight

A kínai Gigalight aktív és passzív optikai hálózati komponensek gyártója. Optikai modul (GBIC, SFP, XENPAK, XFP, SFP+, CXP, CFP, QSFP) portfóliójuk önálló üzletágunk stabil és megbízható alapját képezi immár évek óta. A brand gyártókkal kompatibilis (3rd party) termékeket a piacvezető hazai szolgáltatók közül többen minősítették, és alkalmazzák a hálózataikban. A szintén saját fejlesztésű és gyártású passzív CWDM és DWDM hálózati elemek (Mux, DeMux, OADM) segítségével egyszerű vagy komplex passzív WDM megoldások egyaránt megvalósíthatók. A passzív termékek körét egészíti ki a GEPON és GPON hálózatokhoz használt PLC osztók széles választéka, valamint az adatközpontokban és FTTx hálózatok optikai elosztóinál használatos MPO/MTP kábelezési rendszer.

 • alt
 • alt
 • Aktív optikai modulok
  Ethernet RJ-45 modulok – Ethernet RJ-45 modulok – A klasszikus interfész segítségével könnyen adhatunk hozzá az SFP portokkal rendelkező eszközeinkhez rezes portokat, vagy bővíthetjük azok számát.
  Multimódusú optika – Tipikusan rövid távolságú optikai összeköttetésekhez alkalmazható. Az elérhető távolságot valamint sebességet az optika típusa (62.5/125 OM1 illetve 50/125 OM2, OM3, OM3+, OM4) befolyásolhatja.
  Monomódusú optika – Általában nagy távolságú optikai összeköttetésekhez alkalmazzák, bár a 10/20km távolságú modulok akár egy rövid patch kábellel rack szekrényen belül is összeköthetők. Az áthidalt távolság a pár kilométerestől a jóval 100 km felettire is terjedhet.
  Egyszálas alkalmazások (single fiber) – Az egyszálas modulok két különböző hullámhosszt használnak ugyanazon az optikai szálon a duplex kommunikáció megvalósításához, és szinte kizárólag monomódusú optikai szálon működnek. A távolságok itt is 100 km fölé nyúlhatnak.
  CWDM/DWDM modulok – Szabványos CWDM illetve DWDM hullámhosszakon működő optikai modulok nagy kapacitású optikai hálózatok kialakításához. Az elérhető távolságokat az egyéb CWDM/DWDM komponensek is befolyásolják, javasoljuk, hogy mindig konzultálj a hálózat tervezőjével vásárlás előtt.
 • Passzív WDM
  Tápellátást nem igénylő CWDM/DWDM optikai komponensek (Mux/DeMux/OADM), amelyek segítségével hullámhosszakat adhatunk hozzá vagy csatolhatunk ki egy optikai összeköttetésből, így az optikai szálak átviteli kapacitása megsokszorozható. A Gigalight CWDM/DWDM optikai modulokkal együtt alkalmazva (ezek megfelelő kódolással közvetlenül a kliens eszközökbe kerülnek) komplett CWDM/DWDM kapcsolatok alakíthatók ki a lehető legköltséghatékonyabb módon.

 • PLC osztók
  PON disztribúciós optikai infrastruktúra kialakításához elengedhetetlen az optikai osztók használata. Ezek az aktuális igények függvényében lehetnek 2, 4, 8, 16, 32, 64 vagy akár 128 osztásúak, rackbe, ABS boxba szerelhetők vagy mini és fémkapszulás kivitelűek, csatlakozó nélküli vagy előre szerelt változatok is.
 • MPO/MTP kábelezési rendszerek
  A GigaConnect névre hallgató termékcsalád nagy portsűrűségű moduláris optikai rendezőkből és ezekhez illeszkedő MPO/MTP kábelekből áll. A rendezők moduláris felépítésűek, a különböző méretű keretek kazettákkal bővíthetők. Ezek hátul MPO csatlakozóval szereltek, elöl pedig akár MPO akár LC, SC és más hagyományos csatlakozókkal rendelhetők. Az MPO egy olyan szabványos optikai csatlakozó, amelyben egyszerre több (tipikusan 12 vagy 24) optikai szál kerül végződtetésre. Segítségével nagy számú optikai kapcsolat létesítése kisebb helyen, egyetlen csatlakozással valósítható meg. Az egyes keretek, illetve a bennük elhelyezett kazetták MPO patch- vagy trönk kábelekkel kapcsolhatók össze. Ezek általában rack szekrények közti összeköttetéseket valósítanak meg. Egy ilyen MPO trönk ára átlagosan legalább 50%-kal olcsóbb a hagyományos optikai patch kábelekkel kialakított összeköttetés árához hasonlítva. A GigaConnect nagy portsűrűségű rendezői 144 optikai szál végződtetését is lehetővé teszik 1U méretben LC csatlakozón végződtetve, de ez a szám MPO/MTP csatlakozók használatával akár 576-ra is növelhető!
 • Ajánlott felhasználási terület
  A Gigalight optikai moduljai minden eszközben használhatók, amelyben található optikai modul fogadására alkalmas férőhely. A passzív optikai komponensekkel költséghatékonyan alakíthatók ki CWDM, DWDM és PON optikai összeköttetések, illetve az aktív és passzív termékek együttes alkalmazásával komplex megoldások valósíthatók meg egy forrásból.

Gyártó Honlapja Webshopunk kínálata


Kapcsolódó információk: